Velké mezinárodní finále EASYKART 2014

jk1_4892Česká družina loupila v Itálii stříbro

 

 Při mezinárodním finále EASYKART v italském Lignanu (17. až 19. října) měla Česká republika tradičně početné zastoupení. Česká výprava o sobě však nedala vědět jen díky své velikosti, ale především zásluhou výsledků vybojovaných na trati. Stříbrné poháry si z Itálie odvezli Matěj Kácovský a Jakub Kadlčák, ale k velkým úspěchům patřilo i několik dalších umístění v Top 10. 

 V Lignanu přivítalo účastníky mezinárodního finále EASYKART nádherné podzimní počasí a ideální závodní podmínky. Grand Finals se za dobu své třináctileté existence stalo opravdovým svátkem kartingu, který si letos nenechalo ujít na 250 jezdců z celého světa včetně 24 zástupců České republiky. Společně s mechaniky, rodiči a dalšími členy týmů čítala česká výprava téměř stovku lidí a v paddocku tak kromě domácích Italů tvořila nejpočetnější komunitu. A bylo to znát i při samotných závodech. Když se začalo fandit, byli naši pořádně slyšet!  Všichni si užívali slavnostní atmosféru a skvělou show. Mnozí mladí jezdci zde měli navíc poprvé příležitost reprezentovat svou zemi.

 Ve třídě EASYKART 60 se v Lignanu sešlo 65 závodníků a závodnic, mezi nimi i jedenáctka českých nadějí. Důvod k radosti nám poskytly už výsledky měřeného tréninku. Jeho vítězem se totiž stal Matěj Kácovský, ale do první desítky se vešel také Vojta Kůrka (8. místo) a velmi dobrým výsledkem byl i 14. čas Lukáše Svobody.  Matěj Kácovský si dobře počínal i v následujících rozjížďkách, z nichž jednu vyhrál a dvakrát byl druhý. V průběžném pořadí, které určovalo nasazení do finálových jízd, díky tomu obsadil třetí místo, což pochopitelně znamenalo přímý postup do finále A. Společně s Matějem se do něj přímo kvalifikovali Vojta Kůrka (9. místo), Lukáš Svoboda (17. místo, nejlepší v hodnocení Mladých), Dušan Kouřil (18. místo), Jonáš Tlachač (24. místo) a také další účastník českého šampionátu EASYKART Zalán Czintula (29. místo). Pokračování reportáže a fotogalerie je zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *